A DH EGYPERCESE

2018.01.08. 06:45

Vesszük azokat tovább

Továbbra is a Volkswagen-csoport a világ legnagyobb autógyártója: a német társaság tavaly minden korábbinál több gépjárművet adott el és rekordnagyságú bevételre tett szert, írja az origo.

PEKAREK JÁNOS

Annak örülök, hogy egy európai cég birtokolja a világ legnagyobb autógyártója címet. Némi közünk talán, beszállítókként nekünk magyaroknak is van ehhez. Ha másképp nem, vásárlókként azonban biztosan hozzájárultunk a rekordhoz, elég kinézni az ablakon: ha az utcán egy percen belül nem jön egy VW, akkor baj van.

Igaz, baj van enélkül is: a Volkswagen ugyanis nem csak a világ legnagyobb autógyártója, hanem a világ legnagyobb simlise is.

Emlékezzünk csak a dízelmotoros járművek világbotrányára. Arra, amikor a dízeles VW-k lebuktak az amerikai fogyasztóvédelmi hatóságok előtt, mivel a szervizben, álló helyzetben, felnyitott motorháztetővel lényegesen kevesebb káros anyagot bocsátottak ki, mint menet közben, s ezzel megtévesztették a vásárlókat, rongálták a környezetet.

Ám vesszük azokat tovább...

Hát mindössze ennyit a marketing mindenhatóságába vetett tévhitről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!