A DH egypercese

2017.01.18. 18:31

A betolt trójai faló esete

Barack Obama amerikai elnök kedden, három nappal a hatalomátadás előtt elengedett 29 évet a 35 esztendei börtönre ítélt, a WikiLeaksnek szivárogtató Chelsea Manning büntetéséből, aki így már májusban szabadulhat, írja az MTI.

Várkonyi Zsolt

Manning volt az amerikai hadseregnek az a munkatársa, aki több mint 700 ezer oldalnyi titkos dokumentumot, továbbá videók sokaságát juttatta el a WikiLeakshez. Ezek között vannak az iraki és az afganisztáni háborúról szóló titkos iratok, a guantánamói fogolytáborról szóló feljegyzések, különféle - a világ különböző országaiból érkezett - amerikai diplomáciai táviratok, Irakban és Afganisztánban végrehajtott katonai akciókat mutató videók. A kegyelmet gyakorló távozó elnök „veszélyes precedenst teremtett", az amerikai nemzet biztonságát veszélyeztetőket ezek után nehéz lesz felelősségre vonni: tiltakoznak az amerikai képviselőház és a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának vezetői.

No, de ne legyenek illúzióink, kedves olvasók.

Obama ezzel betolta a trójai falovat az új elnök, Donald Trump barlangjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!