A DH egypercese

2017.07.26. 16:58

A DH egypercese - A megtalált arany

Kölyökkoromban zabáltam az olyan áltörténelmi, de mégis klasszikussá lett a közeli múltkort feltáró hollywoodi fikciókat, mint a George Lucas alkotta Indiana Jones-féle örökérvényű széria.

Szabó Szabolcs

Borostás, harcban edzett régészprofesszor - pl: Harrison Ford -, oldalán szőke nő, a barlang végén pedig ott a náci - mégis ki másé is lehet... - kincs. Itt jelezném, hogy a Római városrészben részben „kulcsos" gyermekként felcseperedő egyedként magunk is kerestük a löszfalban a nácik kincsét.

Az öregek elmondása szerint itt is hullámzott a front. Gondoltuk: hátha az éppen aktuális Jürgen a Pincesorként emlegetett szakaszon hagyta ott a háború alatt összegereblyézett aranyládikát. A kutatási és feltárási folyamat alatt beletalpaltam egy illegális szemétkupacból kiálló csempetöredékbe, így a bevetés után közel két hét fekvő pihenés következett. A kollégák nem adták fel, az eredmény azonban semmi.

Csak azért betűztem mindezt ide, mert egy brit (?) kincsvadász csapat Izland partjainál talált egy náci hajóroncsot, azon pedig közel négy tonna (!) aranyat, amelyet a nácik anno még a derék Brazíliából akartak áthajóztatni. A tonnákért már több ország is bejelentkezett. Csak azt a náci múltat „lehetne feledni"... Bár, erre is lesz majd magyarázat. Nyilván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!