A DH egypercese

2017.05.09. 18:39

A DH egypercese - A pult másik oldalán

Bizonyára önök is érezték már azt, hogy a „pult másik oldalán” olyan ember ül vagy áll, aki munkavállalóként nem az önök, vagyis az ügyfél érdekeit képviseli, hanem annak a cégét, amelynek alkalmazásában áll. Ez, mondhatják, rendben is van.

Várkonyi Zsolt

Csakhogy!

Mindegyik a mi pénzünkkel „dolgozik”. Forgatják. Nemcsak a kezükben, hanem pénzügyi rendszerükben is. Vaskos haszonért. Gondoljanak csak bele, hogy a banki szolgáltatások díja mekkora bevétel ezen pénzintézeteknek. Nos, ezek jutottak az eszembe, amikor tegnap egy pénzügyi tranzakcióban szembesültem néhány biztonsági előírással. Például azzal, hogy a megbízási szelvényre karcolt aláírásom alig hasonlított az öt-hat évvel ezelőttihez, ezért arról informáltak, hogyha az ellenőrzés ezt „kidobja”, akkor másnap az egészet kezdhetjük előről. Persze nem mondhatom azt, hogy mindezt nem mondták el azelőtt, hogy jelenkori aláírásommal helyt kellett állnom. Ám mégis.

Ott helyben elkérik és ellenőrzik minden azonosító adatomat, ott a helyszínen, az orruk előtt írok alá, majd a későbbiek során kiderül, hogy az nem is én vagyok. Tanulság? Ha ilyen (tranz)akcióra készülnek, tessék otthon gyakorolni az aláírást! Biztos, ami biztos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!