A DH egypercese

2017.08.04. 18:19

A DH egypercese - Csapataink harcban állnak

Brutál, durva, gyilkos, embertelen, „fehér embernek nem való” - ilyen és ehhez hasonló infantilis jelzőket kap a jelenleg araszoló hőhullám.

Szabó Szabolcs

A rekordgyártásra több mint hajlamos média pedig tovább izzítja a népriadalmat. Meleg van, de nagyon. Ez tény, de volt már ilyen korábban is, emlegethetnénk itt például a múlt század '40-es és '50-es éveit is. Kereken hatvan éve - számmisztikusok figyelem! - 1957 júliusában árnyékban például 37 fokot mértek Budapesten. A napon pedig 45-öt! Hoppá! A kor filmhíradója annak rendje és módja szerint rögvest a hőségfrontra szólította a népet. A Magyar Nemzeti Filmarchívumban fellelhető filmhíradó az alábbi címmel indított: „Budapest népe harcba indul a trópusi hőség ellen".

A kor hidegháborús retorikájába tökéletesen illeszkedő címválasztás talán azt is sejtetni engedte, hogy a gaz imperialisták ürgebőrbe varrt ügynökök segedelmével zsákban cipelték át a nagy meleget kis hazánk népének bomlasztására. Mondanunk sem kell, tervük nem járhatott sikerrel. A riport szerint a fővárosi lakosság nem cicózott: sörözött egyet, majd kifeküdt félmeztelenül a rakpartra, saját testét sem kímélve a nagy hőháborúban. Harcunk tehát örök, ma is tele lesznek a strandok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!