A DH egypercese

2017.03.12. 17:02

A DH egypercese - Elegendő lesz-e ennyi?

Megrázó erejű lenne a hír, ha kiderülne, hogy a Tesla legújabb Gigafactoryje Magyarországon épülhet fel. No persze egyelőre ettől még fényévnyire, de legalább még játékban vagyunk.

Balla Tibor

Elon Musk, a Tesla irányítója nagypályás játékos, évekkel ezelőtt, amikor a Gigafactory 1 lehetséges helyszínét keresték Amerikában, bedobta a tervezett beruházást a köztudatba, azután hanyattdőlve várta, hogy érkezzenek az egymást túllicitáló jobbnál jobb ajánlatok. Ez volt a stratégiája.

Márpedig bevált módszeren nem változtatunk, mondja a vállalkozók ősi aranyszabálya! Nem kicsi a tét, hiszen aki a legjobban ígér, az egy közel 5 milliárd eurós beruházást nyerhet, amely közvetlenül és közvetve 17 ezer embernek adhatna munkát. Nevada 1,3 milliárd dollár értékben ajánlott kedvezményeket a gigacégnek.

Persze vannak jó pontok a mi listánkon is, hisz autógyártásban konkrét eredményink vannak, akkumulátorgyár is épül. Már csak az a kérdés, az általunk kínált maximum 50 százalékos kedvezmény elég lesz-e?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!