A DH egypercese - Gyarapodó gombolyag

2017. június 19., 06:30 szerző: Szabó Szabolcs
komment
Az utóbbi években meglehetősen sok órát fordítottam arra, hogy legalább a főbb szálait kibogozzam annak a sűrűre tekert gombolyagnak, amit felszínesen és mindenkor a „közel-keleti helyzetnek” szokásunk becézni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Rémesen összetett massza ez, kuszábbnál kuszább vallási, politikai és még ki tudja milyen egyéb érdekviszonyokkal. A kocsmaasztalnál rendre felbőgő nagy megfejtéseket most hanyagolnám, inkább két aprócska, de egymással bizonyára összefüggő hírre hívnám fel a becses olvasó figyelmét. Tehát: május közepén az USA, jelesül a regnáló elnök veje hozott össze egy, a szakértők szerint 300 milliárdos (!) fegyverbizniszt Szaúd-Arábiával, amelynek azért vannak terrorgyanús kapcsolatai.

Csak jelezném: korábban e tárgyban igen aktívnak mutatkozott az Obama vezette kabinet. Haladjunk tovább. Pár hete jött az infó az eddig a nyugalom szigetének számító Katar és a szaudi monarchia összezördüléséről. Pénteken pedig már arról olvashattam, hogy az USA 12 milliárd dolcsiért ad el vadászrepülőket - a béke érdekében! - Katarnak. Ismét tekertek párat a közel-keleti gombolyagon.

Szabó Szabolcs

2017. június 19., 06:30 szerző: Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...