A DH egypercese

2017.06.08. 16:42

A DH egypercese - Már a hamburger sem a régi

Emlékeznek még a régi szép időkre? Leslattyogtunk a strandra, és pár száz forintért ettünk egy hambit.

Várkonyi Zsolt

Nem volt finom, a hús a mélyhűtőből került a forró olajba, akárcsak a sültkrumpli, amit aztán az akciós ketchupba mártogattunk - olvasom a nosztalgikus írást a békebeli hamburgerekről. Erre itt a 21. század, bekopogtat, és utat mutat az új „lehetőségekről” is: a lilahagymalekvárról, az Angus marháról, na meg az aranyról és a kaviárról. Csekély kétezerháromszáz dollárért, úgy hatszázezer magyar forintért.

Szűk családi körben, négy személyre számítva alulról közelíti a két és fél milliót. Mert ugyan már, hogyan néz ki az, hogy egy ember eszik csak ilyet a családban, a többiek meg nézik. Lássuk csak, miből is áll ez az új generációs hamburger! Vételezzünk egy aranyozott, sáfrányos briós zsemlét!

Nem sajnálhatjuk az extra alapanyagokat sem: az érlelt japán wagyu-t, a fekete Angus marhát, a libamájat, a Hermit ginnel fúzionált homárt, a fehér szarvasgombát, a Remeker sajtot, a kaviárt, a japán aszalt gyümölcsparadicsomot, ja és az ibériai sonkát se felejtsék ki! Persze a szósz se kutya: homárból, jamaicai kék-hegyi kávéból, madagaszkári vaníliából, sáfrányból és japán szójából készül. Úgyhogy ne sajnálják azt a „koszos kis hatszázezret” erre, mert még lehet, hogy megbánják!

Vagy lehet, hogy mégsem?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!