A DH egypercese

2017.03.21. 17:06

A DH egypercese - Szabadidőfüggés

Begyűrűzött nálam is a szabadidőcsapda, amely egy ördögi függő spirál.

Szabó Szabolcs

A hipnotikus mókuskereket meg természetesen a minden - de tényleg minden - köré odatekeredő fogyasztói életérzés mágikus varázsa pörgeti. Kifejtem! Hétköznapi, talán szürkeségbe hajló életünkbe végre rálelünk valamilyen hobbiként, kikapcsolódásként is értelmezhető tevékenységre, amely nem függ össze az általános kenyérharccal, a család üzemeltetésével, a 24 órás rutinok unott gyakorlásával. Örömet lelünk e szabadidős mókában és egyre jobban belecsúszunk.

Egy idő után már nem extra jutalomfalatként tekintünk rá, hanem hozzá képest centizzük ki napjainkat, vélt vagy valós anyagi lehetőségeinket. Elég pár hónap és az egykori „szabad" idő függőségi játszmává rabosít. Legyen ez házi sörfőzés, peca, kocogás, kártyajóslás - a ringlispil beszippant kegyetlenül és a fogyasztói társadalom van annyira kegyes, hogy újabb és újabb termékkel teszi egyre merevebbé addikciónkat.

Egészen a legújabb szabadidős felszabadulásunkig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!