A DH egypercese

2017.06.02. 16:44

A DH egypercese - Új autót kapott a pápa

Átadták Ferenc pápa új autóját, egy teljesen elektromos Opel Ampera-e típusú járművet - írja az origó.

Pekarek János

A hírben az a legkevésbé érdekes, hogy a pápa új autót kapott: amennyit Őszentsége utazik, bizonyára sűrűbben használódnak el személykocsijai, mint egy átlagembernek. Az se nagyon izgalmas, hogy az új gépet maga az Opel vezérigazgatója, dr. Karl-Thomas Newmann adta át a pápának. Még azért sem választottam volna e sorok témájául a hírt, mert elektromos autót kapott a pápa: elvégre azt már tudjuk a római katolikus egyház első emberéről, hogy szívén viseli az egész bolygó sorsát, tehát (más prominens emberrel ellentétben) nem kívánja rontani a klimatikus problémákkal küszködő Föld helyzetét.

Hanem az, hogy mi mindent tud ma már az egyébként (árában persze nem...) középkategóriásnak nevezhető e-autó!204 lóerő, 360 Nm nyomaték rögtön a startnál, 7,2 másodperces gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre, egy feltöltéssel 400-500 kilométeres hatótávolság... S amellett, hogy ennyire jó, még jól is néz ki! Kell egy ilyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!