2017.03.26. 16:19
A DH egypercese - Valóban bio-e a bio?
Ha van olyan szó, amit egyre gyakrabban hallhatunk, az a bio – de ez még korántsem jelenti azt, hogy egyre egészségesebben élünk – olvasom ezt a megállapítást az egyik online felületen.
Mi, fogyasztók a bio élelmiszerekre úgy gondolunk, mint egészséges, több vitamint tartalmazó, jó ízű termékekre, amelyek kicsit drágábbak ugyan a nem biótól, de cserébe minőségi termékek. Talán nem véletlen, hogy a „bio” külön iparággá nőtte ki magát. Persze melyikünk ne szeretne egészséges élelmiszereket fogyasztani, és talán nem is magának megvásárolva, hanem elsősorban gyermekeinek kedvezve ezzel! Nyilván az előírások betartását ellenőrzik, így a bio minősítés csak azon termékeken található, amelyek megfelelnek a szigorú előírásoknak. Sokan ennek ellenére attól félnek, hogy átverés csupán a bio címke, és mert divatos lett, manapság ezzel a szóval árulják drágábban a többitől alig különböző termékeket.
Ma már sajnos olyan, kemikáliákkal terhelt környezetben élünk, hogy így a bio előtag egyfajta marketingeszközként is funkcionálhat a magasabb árkategóriájú „egészséges” élelmiszerek megkülönböztetésére.