A DH egypercese

2017.01.03. 19:55

A hősök köztünk járnak

Újabb tűzeset volt tegnap, ezúttal szerencsésebb végkifejlettel, mint újév kora reggelén, amely két embertársunk életébe került. A Barátság városrészi lakástűzben szerencsére nem lettek áldozatok.

Várkonyi Zsolt

Köszönhető ez egy fiatalembernek, aki időben észrevette a tüzet, és azonnal a bajbajutottak - egy asszony és egy gyermek - segítségére sietett, ezzel megmentve az életüket.

Szívbemarkoló, csodálatos cselekedet. Vajon abban a kritikus helyzetben melyikünk tudott volna így tenni. Persze elméletben mindannyian a topon vagyunk, tudjuk, mit kellene csinálni, de a gyakorlatban valahogy mindig más történik. Ezúttal az elmélet és a gyakorlat egy kiváló emberben egyesült, aki saját életét is kockáztatva - ne sajnáljuk az elismerő szavakat - igazi hősként viselkedett.

Tegnap a szerkesztőségünkben mindannyian együtt örültünk annak, hogy nem történt tragédia. Egy anya és kislánya menekült meg. A képernyő előtt ülve vagy az újságot olvasva egészen más értesülni egy ilyen esetről. Ám fantasztikus dolog azt megtapasztalni, hogy ilyen emberek, ilyen hősök is élnek közöttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!