A DH egypercese

2017.05.29. 19:11

A mohafal nagy előnyeiről

Kisebb erdőnyi fa levegőtisztító képességével vetekedik az a mohafal, amelyet majd valahol Óbudán állít fel a helyi önkormányzat, fél évre.

Pekarek János

A német fejlesztésű mohakazetta 275 fa levegőszűrő képességével rendelkezik. A beépített intelligens eszközökkel adatokat gyűjt a saját működéséről, majd a mohafal információs rendszerén meg is jeleníti azokat, így az arrajáró láthatja, hogy milyen a levegő minősége az adott helyen, írja az internet.

A mohakazetta víz- és tápanyagellátása teljesen automatizált, még egy saját esővíztartálya is van.

A működéséhez szükséges elektromos áramot napelemek állítják elő, ezt akkumulátorokban tárolják. A mohafalat és a hozzá tartozó padot vandálbiztosra tervezte a német gyártó cég.

Az biztos, hogy nekem kell egy ilyen! Ha jól meggondolom, akkor nem is érdemes füvet, virágoskertet telepíteni a városokban: sokkal célszerűbb lenne ilyen, nagyjából kétszer kétméteres mohafalakat építeni: minden szempontból jobban járnánk.

Ezt még nyírni sem kell, mint a füvet, sem metszeni, mint a fákat, gyomlálni, mint a virágokat. Sőt: telepíthetnénk egyből az amazonasi esőerdők helyére is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!