A DH egypercese

2017.02.14. 18:18

A sötét árnyalatai

A magyar politikai élet nap mint nap produkál érdekes dolgokat. Mondjuk úgy, hogy a szemben álló felek – hol intellektuálisan, hol kevésbé –, tükröt tartanak politikai ellenfeleik elé.

Várkonyi Zsolt

A közelmúltban azonban történt valami, ami mindent felülmúlt. Pontosabban nem is felül, hanem inkább alul. Megismerhettük ugyanis a Magyar Gazdák és Polgárok Pártjának országos alelnökét, aki egy vidéki televíziónak adott intellektusához méltó interjút. A párt – alanyunk elmondása szerint igen, de lehet, hogy nem – a Torgyán-féle kisgazdák utódpártja. Hogy értsék, pontosan felidézzük az erre vonatkozó gondolatait: „Igazából nem azt képviseljük,a Torgyán József időszakát, de vannak benne azok az emberek, akik képviselik azt a részt.” Ez eddig,ha nehezen is, de érthető, bár nem egyenértékűegy megszerkesztett parlamenti interpellációval.Ám a folytatás is tanulságos: „Igazából a programjaink is hasonló, lehet mondani,de nem az. Tehát teljesen más. Eltérő tőle.”„Világos beszéd”, ha nappal olvasom, ám úgy gondolom, hogy a sötét különböző árnyalatait mutatva, inkább beleolvad az éjszakába

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!