A DH egypercese

2015.04.24. 15:36

Állásfelhalmozók

Őszinte csodálattal tekintek a nagy és dicső emberi teljesítményekre. Csodálatom néha azonban kérdések sokaságával vegyül.

Szabó Szabolcs

Az általam ismert munkavállalók többsége bérből és fizetésből próbálja végrehajtani a túlélés nem éppen könnyed feladványát. A többség másod-, harmadállásokat is vállal, és lassan de biztatóan válik ritkán látott ismerőssé majd idegenné szeretett családjában. Ez az a társadalmi kaszt, amit még e sorok írójának módja van belátni, a magaslatokban azonban már többszörösen bravúros teljesítmények születnek. Tizenéves korom óta megdöbbenéssel fogadom az álláshalmozó „túlfoglalkoztatottakról” szóló híreket. Hogy lehet valaki egyszerre hivatalvezető, tíz cég bel- és/vagy kültagja, megannyi vállalkozás tanácsadója, plusz fura nevű és titkos küldetéssel működő bizottságok szakértő oszlopa? Ha hősünk minden egyes munkahelyén csak egy órát tölt, már akkor is szűkösnek tűnik a napi 24 óra. De az emberfeletti teljesítményt is lehet sportfokozatba kapcsolni, nem véletlen, hogy sok kiválasztott sportági elnökként is robotol. Értünk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!