A DH egypercese

2016.12.02. 21:20

Álságos magatartás

A hétvége hírei között szerepel, hogy Németországban a szociális juttatások megszerzését célzó, úgynevezett szegénységi bevándorlás elkerülését szabályozni hivatott új szabály szerint a nem német európai uniós állampolgárok csak akkor kaphatnak szociális vagy munkanélküli- támogatást, ha öt éven keresztül a német állam segítsége nélkül gondoskodtak magukról.

Várkonyi Zsolt

Az elhelyezkedni nem tudó uniós bevándorlónak az öt év letelte előtt csupán úgynevezett áthidaló támogatás jár, de csak az alapvető szükségletek kielégítésére és mindössze egy hónapra. Kaphatnak ugyan hitelt is, amelyből viszont kizárólag hazautazásuk költségét fedezhetik. Ezt a kormánypárt támogatásával szavazta meg a német parlament. No ennyit a német kancellár meghívásáról, vagy vendégmarasztaló intézkedéseiről. Nem rasszisták, nem idegengyűlölök, nem kirekesztők. Egyszerűen csak ellehetetlenítik a letelepedés lehetőségét. Cinikus, álságos magatartás.

Különösen azon a szemüvegen keresztül nézve mindezt, hogy eközben elítélik azon országokat, amelyek eleve nem kérnek ebből az egészből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!