A DH egypercese

2017.05.15. 18:51

Autóvezetés nyolcvan felett

Olvasom, hogy egy 83 éves angol nagyi csak egy tízperces utat akart megtenni, amikor kocsiba ült, hogy kivizsgálásra menjen a helyi kórházba, de miután felhajtott az autópályára, eltévesztette onnan a lehajtót.

Várkonyi Zsolt

Így végül nyolc teljes órát vezetett, amíg el nem fogyott az üzemanyag. Valószínű az útmunkálatok és a különböző terelések zavarhatták meg. Az asszonyt még a rendőrség is kereste, hiszen hozzátartozói nagyon megijedtek, amikor órák múlva sem érkezett haza. Végül egy fiatal házaspár "fedezte fel és mentette meg", miután kifogyott az asszony autójából a benzin. Éjszakára is velük maradt, a néni lánya pedig másnap repülőre ült, és hazavitte az idős hölgyet - írja a Mirror. Tisztelet a "bajba jutott" hölgynek, hiszen szép kora ellenére még autót vezet, nyilván elsősorban saját örömére, ám úgy tűnik, másoknak, elsősorban családtagjai számára már kevésbé az. A nyolcórás vezetés is több szempontból elgondolkodtató, hiszen: kevés olyan autó van, amely ennyi ideig tankolás nélkül bírja, másrészt a "műszaknyi" időhorizont komoly erőpróbára késztetheti még a fiatalabb korosztályt is. Most már csak az a kérdés, hogy ez az akció a nyolc óra munka, a nyolc óra pihenés vagy netán a nyolc óra szórakozás volt-e az idős hölgy számára?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!