A DH egypercese

2017.02.07. 19:08

Az alávaló növény

Fensőbb politikai körök régebben nem igazán szimpatizáltak a serrel.

Szabó Szabolcs

E helyen nem kortyolunk bele a nagy csíki sörháborúba, amely már a határainkon is áthömpölygött, annyit azonban megjegyeznénk, hogy a marosvásárhelyi táblabíróság döntése olyan derék médiakampánynak és imázsépítésnek ágyazott meg, hogy nagyon csodálkoznánk, ha ilyen sörhabos hátszéllel nem kezdene térségi terjeszkedésbe az Igazi Csíki Ser.

Mert a gyártás és forgalmazás csakhamar beindul majd. A sörkörül mindig volt valamibonyodalom, beszivárgott a politikába is. Az Obama-család például saját sörreceptúrával is bírt, Trump tavaly novemberi New York-i buliján is hordószámra mérték a mámoros italt: korsóját 2800 forintért - lám, megérte.

Fensőbb politikai körök régebben nem igazán szimpatizáltak a serrel - legalábbis szóban. VIII. Henrik angol király még „alávaló növénynek” nevezte a legjelentősebb sörfűszernek számító komlót, amely nyomorba dönti a népet. Részben igaza is volt.

Ám talán a nyomor is elviselhetőbb, ha van egy tálcányi frissen csapolt sör - érkezzen hát mondjuk az Csíkból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!