A DH egypercese

2016.07.28. 15:15

Az égigérő fű és a fűnyíró

Az égigérő fű, gyerekkorom oly kedves ifjúsági filmjének címe jutott a minap az eszembe, amikor Agárdy kolléga, alias a Mester fűnyíró kálváriája újabb fejezetéhez érkezett.

Várkonyi Zsolt

Most elsősorban nem a film parádés szereposztása - Rajz János, Fónay Márta, Zenthe Ferenc, Dajka Margit és persze a többi szereplő - miatt, hanem azon egyszerű oknál fogva, hogy míg a film főhősének, Poldi bácsi parkőr nyugdíjba vonulásának tiszteletére barátai begyepesítették a gangos bérház beton udvarát, ahol lakott, addig Agárdy kollégát a fű szótaggal kezdődő szavak, például fűnyíró hallatán egyszerűen sokkhatás éri. Sajnos, amíg nem javul meg ezen eszköz, bizton nem lesz nyugalmunk a szerkesztőségben, ezért nagyon szurkolunk neki.

Az önjáró szerkentyű javítása nem egyszerű, elsősorban talán nem is annak műszaki paraméterei, mint inkább a javítás eredménytelensége miatt. Hősünket többször szívatták meg akarva és akaratlanul is, hiszen az „önjáró" darab már több szervizt is megjárt, igaz nem önszántából. A Mester türelme lassan fogytán. Mi is behúzott szervekkel, laposkúszásban közlekedünk, a fűnyíró szóra nem gondolva, nem hogy kiejtve azt, bízva a már nagyon várt, végleges megoldásban. A hétvégén már azt hittük, megtörtént a csoda, hiszen a szervizből még működőképes állapotban került ki a fűnyíró. A munka kezdetekor azonban újra bemondta az unalmast. A Mester továbbra is erősen zaklatott. A fű meg egyre csak nő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!