A DH egypercese

2016.09.29. 15:55

Az ötven feletti arány

A hét közepén darálódott be a pépesítőbe ama hír, hogy forradalmi idők cammognak a magyar élelmiszerellátás egyébiránt sokesélyes medrében.

Szabó Szabolcs

Összefoglalásként: a módosítás alapján nemcsak a minőség javul, nő a termékek hústartalma is. Így például a virsli és a párizsi esetében 40-ről 51 százalékra emelkedett a hústartalom alsó határa. A változást ezúton is fejbiccentéssel üdvözöljük, ám szerény meglátásunk szerint az Alapon készült, szigorúan házi készítésű paprikás vastagkolbászt kellene/lehetne népélelmezési alapkőnek tekinteni, ám ezen a téren eme sorok írója is beszerzési problematikákkal kénytelen szembesülni napról nap, így marad az emelt hústartalmú virsli. Csakhogy, az utóbbi három évtized tapasztalata szerint éhes emberünk nem azért nem veszi le a polcról a három éven át érlelt Finocchiona néven futó, roppant ízletes toszkán kolbászt a delikátesz polcáról, mert nem bír szabadulni a parizeroltártól, hanem mert erre futja. Az emelt hústartalom, emelt beltartalmi értékkel is párosul, amely a beárazást is érinteni fogja. Reménykedjünk. Hátha...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!