A DH egypercese

2017.02.26. 19:16

Bankkártya-búcsúztató

Olvasom, hogy az úgynevezett azonnali átutalási rendszer 2019-re tervezett bevezetésével nem az lesz a legnagyobb újdonság, hogy azután már nem kell majd két órát várni a fizetéstől a pénz megérkezéséig, hanem az, hogy lényegében kiiktathatjuk életünkből a bankkártyákat.

Pekarek János

Püff neki. Biztosan az életkorom, a több mint hatvan év miatt van, de én zsigerből ellenzek minden változást. Nyilván azért, mert egyre nehezebben szokom meg azokat. Például még a bankkártyákat sem szoktam meg. Mit beszélek többes számban: nekem egyetlen bankkártyám van, azt is ritkán használom, s amikor először vettem igénybe, természetesen rossz gombot nyomtam meg az automatán („Befizetés”), úgyhogy bizottságot kellett összehívni miattam a bankban, amely levélben tájékoztatott arról, hogy nemlétező befizetésemet törölték. Azért jó volt, hogy mindig a zsebemben tarthattam a kártyát. Adott némi biztonságot. Jellemző, hogy legelőnyösebb tulajdonságának a vízhatlanságát tartottam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!