A DH egypercese

2017.02.17. 19:02

Báró, a szuperhím

A merőben téves közhiedelemmel ellentétben nem Sándor, nem József, pláne nem Benedek cipeli tavaszi túrazsákjában a meleget, hanem a mi Bárónk, aki megunta Izrael földjén töltött eseménydús téli vakációját, és úgy döntött, szeretett hazájában, Magyarországon végre kitavaszodhat.

Szabó Szabolcs

Báró egyébiránt a tavaszexport mellett szuperhímként is tevékenykedik, így nagy teher nyomja áramvonalas szárnyait. Hősünk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jelentése szerint várhatóan e hét végén éri el Európát, hetekkel korábban, mint gólyatársai, akik Szudánban, Csádban, sőt egyes, kalandor és pionír tollazattal megáldott szaktársai Mozambik és a Dél-Afrikai Köztársaság szavannáin telelnek.

Bárót azonban maró honvágy gyötri: korán indul vissza szülőföldjére, jutalma pedig egy luxusingatlan, hiszen - mint arra a madártannal foglalkozó szakemberek rámutattak - a sokadalom előtt érkező szuperhímeknek jutnak a legjobb fészkelőterületek és vélhetően a legmutatósabb gólyamenyecskék is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!