A DH egypercese

2016.05.30. 18:21

Bőgni is tudni kell!

A sírásóknak meghirdetett verseny után - amit lapunk eme rovatában már kiveséztek a kollégák - azt hittem már nem érhet újabb meglepetés - de tévedtem.

Gallai Péter

Az emberi elme csodálatos mivolta nem ismer lehetetlent, ennek sorába illeszkedik a tegnap olvasott hír, miszerint Keszthelyen megrendezték a XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokságot.

Először azt hittem, a derék jószágok hangminőségét teszteli a zsűri, ám gyorsan beleolvasva kiderült, a tizenhárom országból érkezett vadászokét, akik az erdőben így csalogatják ki az elejteni szándékozott szarvasokat. Az indulóknak többféle bőgést kellett előadniuk, elsőként a háremét terelgető bikáét, majd az öreg keresőbika hangjának az utánzását, végül két egyenrangú állatot szólaltattak meg, lehetőleg minél élethűbben. Pontegyenlőség esetén pedig szétbőgés következett!

A végeredmény totális cseh fölényt hozott, mindhárom dobogós ugyanis innen érkezett. Pedig úgy tudtam idáig, a magyarok tudnak a legjobban bőgni, csak ezek szerint nem szarvasul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!