A DH egypercese

2016.12.30. 18:00

Bűn és bűnhődés

Itt a kötelező italfogyasztás napja, és mindez számos ordas veszélyt tartogat az e szabadidős tevékenységet nem rendszeresen gyakorlók számára.

Szabó Szabolcs

A rutinos versenyzőkhöz e helyen nem szólunk, ők már bizonyára kipoharazták maguknak a fel- és levezető fázisokat, okosan kerülve

az esetleges hosszabb mentális, munkahelyi és családi baleseteket, anyagi és testi következményeket.

Az európai társadalmak zöméhez hasonlóan a magyar is megértően viszonyul azon polgártársakhoz, akik egyszeri bálozóként Szilveszter napján elesnek a rizlingvári csatában. A különböző sajtótermékekben ezen időszakban literszámra ömlenek a macskajaj elleni, trükkösnek mutatkozó gyógyhatású eljárások.

Megváltás azonban nincs. Az ok és okozat transzcendens törvénye szerint itt is minden korty bűnt bűnhődés követ. Biztató azonban, hogy az egészséges szervezet meglehetősen hamar feltápászkodik poraiból - jobb esetben.

Arra azonban érdemes ügyelnünk, hogy nehogy úgy járjunk, mint a Svejk című örökeposz egyik hőse, aki a másnaposságra hivatkozva megivott egy gyógyszert. És úgy maradt - végtelenbe vesző sörhabos spirált indítva útjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!