A DH egypercese

2016.12.28. 20:55

Drónok a levegőben

Sorra jönnek ki a gyártók a legújabb repülő drónokkal: olyan távirányítású kis gépekkel, amelyek akár a terasz asztalán is képesek leszállni, kamerákat szerelhetnek rájuk, felvételeket készíthetnek, csomagokat szállíthatnak.

Pekarek János

Közben készülnek a törvényi szabályok arról, hogy hol, kik és hogyan használhatják ezeket a berendezéseket - legfőképpen pedig: mire? Természetesen a szabályozás önmagában még nem garancia arra, hogy az előírásokat be is tartják majd a dróntulajdonosok - viszont a szabályok létezése az alapja annak, hogy megkíséreljünk rendet tennia várhatóan igen furafejleményeket hozórepülő drónvilágban.

Én már most biztos vagyok abban, hogy roppant ideges leszek, ha majd (ne adj’ Isten!) egy drón mondjuk két másodpercnél több időt tölt a fejem felett vagy a látóteremben. Úgyhogy arról is hozhatnának jól alkalmazható szabályokat az illetékesek, hogy mit lehet majd tenni a szabálysértő drónok ellen? Lelőhetem azokat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!