A DH egypercese

2017.07.31. 20:48

Életben maradni...

Gyógyszerhamisító labort számoltak fel Budapesten.

Várkonyi Zsolt

A lefoglalt ipari mennyiségű gyógyszer: tabletták és ampullák feketepiaci értéke 600 millió forint. A rendőrség közleménye szerint a bűnszervezet különböző hatású gyógyszereket állított elő. Több ezer pirulát és ampullát gyártottak naponta, amelyeket aztán csomagoltak, tároltak, majd futárszolgálattal küldték a termékeket Európa több országába.

A gyógyszer piaca vetekszik a drog- és fegyverkereskedelem forgalmával, ezért nem csodálkozom azon, ha ilyen rajtaütésekről olvashatunk. Ne legyenek illúzióink, akiket elkaptak, azokra csak a „biznisz” töredékét lehet majd rábizonyítani. A hamis, sok esetben hatástalan gyógyszerek meg szedik áldozataikat már pusztán azzal is, hogy hatásmechanizmusuk nem azonos az eredetivel.

Persze, láttunk már az igazi Adidas helyett hamisat, vagy a megtévesztésig hasonló nevű Adidos-t. Nyilván ezek is kellő hasznot hoztak a megbízóknak. Egyetlen nem elhanyagolható különbséggel. Abba nem lehetett belehalni.

Úgyhogy kedves olvasók: legyenek nagyon óvatosak az interneten kapható ellenőrizetlen összetételű - futárszolgálattal érkező - gyógyszerekkel (is)!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!