A DH egypercese

2015.04.20. 17:04

Előre szóltak, mérnek

Nem történt halálos baleset három nap alatt Magyarországon – ehhez minden bizonnyal hozzájárult az az egynapos sebességmérési akció, amely során az ország összes traffipaxa nappal és éjjel mérte a gyorshajtókat.

Gallai Péter

Az ellenőrzés legfontosabb hozadéka egyértelműen az volt, hogy minden útra kelő sofőrt nem várták hiába szerettei odahaza, de egy másik fontos vetületet is kiemelnék. Jelesül, hogy a rendőrség jó előre beharangozta az eseményt, sőt, a mérési helyek pontos listáját és azok időpontjait is közzétették. Tehát egyáltalán nem érhette az a vád őket, hogy a bokorban lesben állva „pénzbehajtást" végeznek mondjuk egy kint felejtett harmincas táblánál. Mert háborogni, reklamálni azt nagyon tudunk, különösen az, akit be is bérnek gyorshajtáson, hogy az egyenruhások inkább a bűnözőket kergetnék, mint azt, aki tizenöttel többel megy egy kietlen útszakaszon...

Már csak azt kellene elérni, hogy a szabálykövető közlekedést ne a szigor szülje, de elsőre nem volt rossz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!