A DH egypercese

2017.03.10. 21:51

Előszezon előtt

Régen mindig volt évenkénti két hét Balaton.

Szabó Szabolcs

Természetesen nem szabdalva, kiadagolva napokra és éjszakákra, mindenféle diszkontosított rapid üdülésekre és instant fesztiválokra, hanem tömbösítve. Tizennégy nap az állami vállalat szocmediterrán apartmanjában - bár ezt a szót akkor még senki nem ismerte. Kikoptak a hosszú nyaralások, nincs már olyan, hogy csak fekszünk a már júniusban kiégett strandgyepen meg forgózunk késő éjszakáig a szúnyoginvázióban.

Mindenki mindenhol gyorslefolyású élményt akar - azonnal, úgy kiszakadni a mindennapok túlhabzott pörgéséből, hogy közben napi kétszáz digitális képet kattint arról, hogy milyen tartalmas is volt ez a pár nap, amia családi és ilyen-olyan keretből kifért. A lusta, semmittevős nyaralás már valahogy kiveszett a prospektusokból. Muszáj valamit csinálni...Vagy mégsem!

Az előszezon előtt volt szerencsém téblábolni a magyar tengerkörnyékén. Szinte tökéletes magány, háborítatlanstrandok, díjtalan parkolás. Az egyetlen, szezononinnen és túl is üzemelő halsütőben pedig az Arany Csillag Szálloda egykori alkalmazottja hempergette paprikás lisztbe a keszeget. Már most várom a főszezon végét...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!