A DH egypercese

2017.02.01. 20:05

Eltűnőben vannak

Egyre többször, több helyen olvasom, hogy micsoda magasságokba ért már a robotika, nem beszélve a mesterséges intelligenciáról.

Balla Tibor

Ez utóbbi nemrégiben éppen porig alázta a vérprofi pókerjátékosokat, akik ezt nem viselték éppen pókerarccal.

Gondolom, hogy nem fogják a baristák sem rezzenéstelen arccal fogadni, ha elterjed a kávékészítő robot, amely csuklócsikorgás nélkül készíti százával a patikamérlegen kimért pontosságú vérnyomásbombákat igény szerint. Mint ahogyan komoly következményekre lehet számítani, ha szabad utat nyitnak világszerte az önvezető autóknak. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy kijelentsük, veszélybe kerülnek a taxisvállalkozások, az áruszállításban egyre kevésbé lesz szükség az emberi közreműködésre. Teherautó- és buszsofőrök, kamionosok nézhetnek új foglalkozás után, vagy állhatnak sorba a munkaügyi központokban. Nem beszélve a vasútról, hiszen a metró már most is magát vezeti. Nem lenne gond, ha a könnyebben megszerzett javak elosztása egyenletesebb lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!