A DH egypercese

2017.01.20. 14:15

Emberünk Srí Lankán

Hajnali fél öt. Kint az enyhe mínusz 15 fokkal mélyfagyaszt a januári tél, ám én a mobilkommunikáció segítségével éppen első kézből informálódom Srí Lanka középső tartomány székhelyének Kandy-nak időjárási állapotáról.

Szabó Szabolcs

A helyiek által is kellemesnek mondható 31 fokot mutat ott a hőmérő, Dunaújvárosból már bő másfél évtizede elszakadt emberünket pedig nagy becsben tartják odakint. Egyrészt, mert gyanúsan fehér, mint anno a gyarmatosítók. Másrészt pedig vélhetően pénzes turista. Nem az, de ezt jobb, ha a helyi erők nem tudják. Még. Hősünk épp a világkapitalizmus szívcsakrájából, Londonból tette át székhelyét - némi magyarországi kitérő után - Srí Lankára. Az ok: egy agyontisztelt vendéglő VIP-termében pár bankár épp egy baltikumi ország éves GDP-jével játszott „Itt a piros, hol a pirost". Emberünk szerint gyomorforgató volt, így inkább korábbi tanulmányait követve a keleti stúdiumok felé vette az irányt. A tengerpart roppant bájos, csak egy bökkenő adódik: még Srí Lankán is hiányozhat a szabadstrand hízott jege, így januárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!