A DH egypercese

2017.03.03. 19:55

Én, a harmincadik

Ring Sándorné vitte először a bankot még 1957 áprilisában, öt héttel az ötös lottó hazai karrierjének március 7-ei villámrajtja után.

Szabó Szabolcs

A fenti évszámból is kibogozható, hogy hatvanéves egyik legnagyobb népi reményünk és heti függőségünk: a lottó. A Szerencsejáték Zrt. kasszáját megrövidítendő legnagyobb tételt 2003 novemberében hozta el egy azóta is ismeretlen szerencselovag, aki több mint 5 milliárd magyar forintot zsebelt be azzal, hogy helyesen ikszelt be egy papírlapon öt számot. Mi sem egyszerűbb ennél, kár, hogy helyes és célravezető formáját meglehetősen hanyag módon gyakoroljuk. Egyébiránt nagy bajban van a mindig nyereséges lottódíler állami vállalat, hiszen nagyon szerették, hogy a kerek hatvanadik születésnapon is milliárdost köszönthessenek. Ő lenne a harmincadik, hiszen eddig 29-en nyertek legalább egymilliárdot a heti reménnyel. Szombaton este ismét útjára indulnak a golyók, a páncélszekrényben pedig ott lesz 1,73 milliárd forint. Ezúton jelentkezem a boldogságos a harmincadiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!