A DH egypercese

2016.05.03. 15:55

Foci a burokban

" Olyan, mintha burokban élnénk. A társadalom többi rétegéhez viszonyítva képtelen összeget keresünk." - nyilatkozta Juan Mata, a Manchester United labdarúgója, akinek heti könnyed hatvan millió forint érkezik a számlájára.

Szabó Szabolcs

A világ futballelitjében bő másfél évtizede szálltak el végleg az árak, az esztelen és mesterségesen túlhajtott pénzszórásban pedig éppen most igyekszenek pozíciót fogni a kínai milliárdosok, szóval a bál folytatódni látszik a jövőben is.

E közegben drámai meglepetésként hatott, hogy az angol élvonal egyik korábban lesajnált kiscsapata, a Leicester City hétfőn bezsebelte a bajnoki címet, agyonverve a mágnások csapatait. A Rókákként emlegetett egyletet is természetesen egy mágnás-oligarcha finanszírozza, Vichai Srivaddhanaprabha thaiföldi milliárdos az utóbbi években tudatosan építgette csapatát, most pedig jöhet a kasszasiker: jelesül a Bajnokok Ligája. A Leicester City győzelme csak némileg módosította Puskás örökérvényű megállapítását: közepes pénz, mégis nagy foci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!