A DH egypercese

2014.11.14. 18:40

Földi létünk tervezhető

Kissé bizarr dolgot olvastam egy újságban. Egy okostelefon-alkalmazással kiszámolhatjuk, mennyi van még hátra az életünkből.

Várkonyi Zsolt

A Deadline nevű alkalmazás az életmódunkra vonatkozó kérdések után kiad egy számot, amely stílszerűen egy sírkövön jelenik meg, majd elindítja a visszaszámlálást. Az alkalmazás célja, hogy rávegye a felhasználókat, éljenek egészségesebben, mert a várható élettartamuk csak így nőhet.

Megoldódott tehát a nagy kérdés. Innentől kezdve mindenki napra pontosan megtudhatja, hogy mennyi ideje van még hátra evilági életében. Hacsak közben el nem üti egy autó, vagy nem zuhan ki egy toronyház legfelső emeletéről. A rendszernek tehát csak annyi az előnye, hogy ezután bárki fel tud rendesen készülni a végzetes és elkerülhetetlen utolsó földi napjára.

Felmerül azonban bennem a kérdés. Mi történik akkor, ha betáplálom az összes kért adatot a rendszerbe, és válaszként kiírja, hogy tulajdonképpen már öt évvel ezelőtt halottnak kellene lennem. Lehet, hogy már túl vagyok mindenen?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!