A DH egypercese

2015.09.01. 18:09

Érdekes folyószámlaügyek

Íme, a nyugdíjas néni esete a pénzintézetekkel. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vidéki bank.

Bajusz György

A néni ide utaltatta a nyugdíját, havonta a szükséges pénzt kivette a helyi fiókból, a többit gyűjtögette. Viszont valamilyen oknál fogva a vidéki pénzintézet csődöt jelentett. A kártalanítás során nagyon készségesen felajánlotta segítségét egy másik bank külön nyugdíjas számla formában. Ráadásul bankkártya is járt a számlához. Persze, nem volt teljeskörű a tájékoztatás például az ingyenes pénzfelvételről. A bankkártyát a néni fia használta, a nyugdíj felvételére. Az értesítő levelek jöttek havonta, az összeg viszont egyre fogyott, csak fogyott a számláról. Értsd: a pénzfelvétel, a számlalevelek díja, a tranzakciós díj mindig meghaladták a kamatokat. Ekkor elhatározták, hogy megszüntetik a számlát. Nagy nehezen, második nekifutásra sikerült is.

Egy hónap múlva csörög a fiú telefonja: 857 forint maradt a számlán, menjen érte. Ám a tranzakciós díj 502 forint volt: így kapott 355 forintot...

De már nem él a számla!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!