A DH egypercese

2015.03.26. 17:39

Forintos labdák

Olvasom, számos befektető érdeklődik a főszponzora bedőlése miatt megrendült győri ETO első osztályú futballcsapata iránt.

Szabó Szabolcs

Befektető... Értem. Bár csak szűk három szemesztert erejéig volt szerencsém barátkozni a közgazdaság izgalmas tudományával, azért ott és akkor a befektető fogalmát kissé máshogy értelmezte a fénykorában államtitkárságot is vezető professzorom. A befektető ugyanis alapjáraton úgy működik, hogy berakott két forintból minél hamarabb hármat szeretné perselyében tudni. Nincs olyan, a magyar élsportban működő csapat, amely közforintok nélkül megállna a lábán, ha igen akkor az csak bőkezű szponzorának köszönheti az ideig-óráig tartó függetlenségét. Az ok prózai: a szurkoló zsebében nincs elég forint, így még nyomokban sem alakulhat ki olyan élsportfinanszírozási rendszer, amely a tényleges eladható sportélményre építhetne.

Az már egy messzire vezető kérdés, hogy a rendelkezésre álló közforintokból kell-e és ha igen, milyen arányban támogatni sportvállalkozásokat, ám az látható, hogy az éveken át üzembiztosnak tűnő szponzorok egy részéről rendre kiderül végül, hogy mások forintjaiból fújták keményre a pettyest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!