A DH egypercese

2017.01.30. 21:56

Gyáva férjek érdemei

Víruskorszakot élünk, tömjük magunkba a C-vitamint. Íme némi adalék a kezdetekről:

Szabó Szabolcs

A minap egy rádióműsorban bejátszottak egy, az 1930-as évek vége felé készült interjút, amelyben Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert őszitén vallott a C-vitamin kutatásának egyik fordulópontjáról. A legendás prof. éveken át próbált előállítani nagy mennyiségben C-vitamint, ám rendre nem járt sikerrel.

Egy szegedi estén kedves neje paprikát tett elé, Albert pedig szófogadó férjként nem merte visszaküldeni azt, inkább ellógott vele laboratóriumába, és pár nap múlva rádöbbent: kimeríthetetlen C-vitamin-forrásra bukkant. Mindebből két fontos dolog bomlik ki a háziasszonyok előtt: 1. Ha szeretett párjuk némi fintorral fogadja az elé tálalt étket, azt minden bizonnyal szigorúan tudományos célzattal teszi. 2: Ha azt szeretnék, hogy férjük a vacsoráztatás közben ne meneküljön vissza munkahelyére, akkor minimum birkaperkeltetillik tálalni. Abból bajnem származhat, áma tudományos haladás egy időre parkolópályára kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!