2017.01.30. 21:56
Gyáva férjek érdemei
Víruskorszakot élünk, tömjük magunkba a C-vitamint. Íme némi adalék a kezdetekről:
A minap egy rádióműsorban bejátszottak egy, az 1930-as évek vége felé készült interjút, amelyben Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert őszitén vallott a C-vitamin kutatásának egyik fordulópontjáról. A legendás prof. éveken át próbált előállítani nagy mennyiségben C-vitamint, ám rendre nem járt sikerrel.
Egy szegedi estén kedves neje paprikát tett elé, Albert pedig szófogadó férjként nem merte visszaküldeni azt, inkább ellógott vele laboratóriumába, és pár nap múlva rádöbbent: kimeríthetetlen C-vitamin-forrásra bukkant. Mindebből két fontos dolog bomlik ki a háziasszonyok előtt: 1. Ha szeretett párjuk némi fintorral fogadja az elé tálalt étket, azt minden bizonnyal szigorúan tudományos célzattal teszi. 2: Ha azt szeretnék, hogy férjük a vacsoráztatás közben ne meneküljön vissza munkahelyére, akkor minimum birkaperkeltetillik tálalni. Abból bajnem származhat, áma tudományos haladás egy időre parkolópályára kerül.