A DH egypercese

2017.05.04. 20:43

Hajrá, kohászunk!

A hét közepén a Világgazdaság címoldalán közölte, hogy minden internetes cégek talán legnagyobbja, a Google közel 200 millió dollárral honorálta vezérigazgatója, Sundar Pichai szorgos éves tevékenységét.

Szabó Szabolcs

Nem éppen rossz munkabér, ám azt is hozzá kell tennünk, hogy a derék Sundar alapbére mindössze (!) évi 650 ezer dollárka volt. Beütött hát a bónusz, amelyhez ezúton is széles mosollyal gratulálunk. Sundar Pichai és e sorok írója is munkavállaló, ám tény, nem egy pályán játszunk. Tudása vélhetően piacképesebb, kapcsolati hálója kiterjedtebb, és mindez a havi/évi utalás terén is megmutatkozik. Van ez így, nem lehet mindenki csúcsvezérigazgató, ám ez a 200 milliósra hízott plusz azért mégis felvethet pár - talán aktuális - kérdést. A korábbiakban már megnevezett cégóriás keresőprogramjának segítségével rákattintottam Sundar barátunkra. Meglepődtem. Első diplomáját még anno kohászati mérnökként szerezte az Indian Institute of Technology-n, Kharagpurban.Pichai a sajtóhírek szerint jótékony, segítőkész és empatikus vezető. Hát persze, hiszen kohászként kezdte...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!