A DH egypercese

2015.02.27. 14:11

Harminc éve írtuk

Egy parlamenti módosításnak köszönhetően meglehet, majd csak harminc év múlva lesz nyilvános, azaz a lakosság számára is szabadon olvasgatható a Paks II beruházás teljes anyaga: ilyen-olyan szerződésekkel, kondíciókkal, ügyvédi díjakkal, miegymással.

Szabó Szabolcs

Minden bizonnyal három évtized múltán is roppant izgalommal bontjuk majd ki azokat a titkos aktákat, amelyek felhomályosítanak minket arról, mire is költöttünk el hamarjában – jelenlegi árfolyamon számolva – úgy cirka 3700 milliárd magyar forintot.

Lapunkban fut egy, a rendszerváltás kusza éveit korabeli sajtószemlével bemutató sorozat. A feltárásba magam is becsatlakoztam néha és vártam, hogy majd rálelek a hasábokba csomagolt titkokba: hogy is volt? Hát pont így. A politikusok, ha kicsit választékosabban is, de ugyanazt mondták föl mint, a negyedszázados edzői nyilatkozatok pedig ma is megállnák a helyüket. Paks II hipertitkosításán a jövő olvasója is eltöpreng majd. Minek is?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!