A DH egypercese

2015.05.25. 10:47

Örömhírek ezek a javából

A mögöttünk hagyott héten három igazán nagy kulturális jelzővel is ellátható téma adott munkát a sajtómunkásoknak és okozhatott örömteli perceket a hírfogyasztóknak.

Szabó Szabolcs

A legnagyobbra gerjesztett hullámot minden tekintetben az Eurovíziós dalcirkusz kapta, amelyen ugyan eurómilliók sokaságát füstölik el, ám a világ popzenéjének befolyásolására nem sok, talán még annyi esélye sincs. A teljesen érdektelen produkciók sokaságát felvonultató Zenebutik 2.0-án ezúttal a 20. helyet gyűjtötte be az egyébiránt szimpatikus Csemer Boglárka, a dobogósokról pedig jobb nem is beszélni.

A legrangosabb angolszász irodalmi elismerést, a Nemzetközi Man Booker Díjat vehette át a múlt héten Krasznahorkai László, Berlinben élő magyar író, akinek könyvei talán itthon is több olvasóhoz jutnak el majd e díj hatására.

Végül pedig itt ez a 3 évtizede várt cannes-i diadal, amelyről a film rendezője, Nemes Jeles László úgy vélekedett, jóllehet az alkotásban nyolc nyelven beszélnek és hét ország színészei játszanak benne a Saul fia egy teljesen magyar film. Örömhírek ezek a javából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!