A DH egypercese

2016.07.24. 19:30

Helyettesíteni mindent

Az ipari forradalom óta egyre több dolgot elvégeznek helyettünk a gépek. Ha jobban belegondolunk, ezek alapján már a paradicsomban kellene lennünk, hisz a javakat előállítjuk, ráadásul sokkal nagyobb mennyiségben, az emberi erő és időráfordítás pedig egyre kevesebb.

Balla Tibor

A lényeg, hogy a technika, a robotika, a számítástechnika fejlődésével egyre több mindent tudunk helyettesíteni. Ha a pénztárcánk megengedi, a robotporszívó elvégzi az egyik legkevésbé népszerű házimunkát. A telefonközpontos helyett már automata központok kapcsolnak, a legnagyobb autógyárak már gőzerővel dolgoznak azon, hogy mesterséges intelligencia, egy gép vezesse helyettünk az autókat.

Apropó, mesterséges intelligencia! Hát nem furcsa, hogy ebben a hihetetlen tempójú fejlődésben arra törekszünk, hogy önmagunkat is helyettesítsük? Aláírom, akadnak helyek, helyzetek, ahol erre szükség is van. Vagy veszélyes helyeken, vagy azért, mert biztosabban, pontosabban dönt.

Remélem, a hálószobába nem készül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!