A DH egypercese

2016.09.30. 16:35

Hol az a program?

Olvasom, hogy a madarak sohasem (sohasem!) ütköznek össze a levegőben, még akkor sem, ha látszólag egymásnak vezet is a röppályájuk, akár zsúfolt rajokban is repülhetnek.

Pekarek János

Egy ausztrál egyetem tudósai megfejtették a titkot. Tíz hullámos papagájt választottak ki a kísérlethez, és százkétszer röptették őket egymással szemben egy alagútban.

A madarak egyszer sem ütköztek össze.

Annak megfejtésére is kíváncsi lennék, persze, hogy miért éppen százkétszer reptették őket? Miért nem százszor vagy száztízszer? Miért éppen hullámos papagájokat? Ja: és miért éppen ausztrál kutatók?

A kísérlet végeredménye az lett, hogy a madarak mindig jobbrakanyarodással kerülték el a frontális ütközéseket. Esetenként a repülési magasságukon változtattak a karambol elkerülése érdekében.

Remek.

Most már csak egy kiváló tanítóprogramra lenne szükség, amelynek segítségével megtanítanák az embereknek azt, amit a papagájok már tudnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!