A DH egypercese

2014.12.19. 18:45

Jézuskától telet kérni

A naptár szerint ugyan december van, sőt, mindjárt karácsony, ami az üzletek kirakatain, a köztéri fényfüzéreken, a házak kivilágításán látszik, de az egyik - legalábbis számomra - fontos körítés hiányzik: a tél.

Gallai Péter

Persze, én sem szeretek minden reggel havat lapátolni, csúszkálni autóval a latyakban, de vannak olyan pillanatok, amelyekhez igenis kell a hideg, a hó. Mert a karácsony hangulata akkor az igazi, amikor az ember a jó meleg szobából, a feldíszített fa mellől bámulhatja az odakint cikázó hópelyheket, a lába alatt ropog a frissen hullott hó, s késő este nyakába veheti a kihalt utcákat, hogy nagyot sétáljon az arcát csípő hidegben, közben nagyokat szippantva a tüdő legmélyére hatoló friss levegőből. A gyerekkort idézve angyalkázhat az érintetlen lepelben, vagy szánkóra pattanva ismét elfeledheti felnőtt létét.

Nos, nagyon úgy néz ki, idén ebből semmi nem lesz, az ünnepek alatt is inkább a kora tavaszt idéző hőmérséklet várható - mintha összegubancolódnának az évszakok. Lehet a Jézuskától telet kellene kérni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!