A DH egypercese

2017.03.28. 18:07

Lopakodó digitalizáció

Nem gondoltam volna, hogy a digitalizáció életünk végéig, sőt azon túl is elkísér bennünket.

Várkonyi Zsolt

Gondolják csak el, hogy egy digitális sírkő mennyivel több információt tartalmazhat, mint egy hagyományos, amelyen a legtöbb esetben csak az elhunyt neve, születésének, illetve halálának dátuma szerepel. Egy élelmes vállalkozás azonban kitalálta ezt a „terméket" is. Tapasztalhatjuk, hogy a digitális kor számos új lehetőséget biztosít az életben, és most már azt követően is.

A digitális sírkő képernyőjén, amely formájában és méretében is egy márvány sírkőre hasonlít, csak a megboldogult alapvető adatai láthatók. Ám, ha valaki megközelíti a síremléket, a mozgásérzékelők aktiválják a szerkezetet, amely levetíti a benne tárolt digitális információkat, amelyet még maga az elhunyt vagy halála után családtagjai töltöttek fel. A potom háromezer eurós szolgáltatást a szlovén „feltalálók" elsősorban az európai és az amerikai piacra szánják. Őszintén szólva, az új innováció nem nyerte el a tetszésemet. Szeretteinkhez nem a fényképek vagy a videoüzenetek miatt látogatunk ki a temetőbe, hanem a közös emlékek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!