A DH egypercese

2016.08.23. 18:22

Majd minden változik

Tegnap volt éppen negyed százada, hogy elérhető az internet. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akit elgondolkodtat, mekkora és milyen változást hozott a hétköznapi életbe a három w betű begyűrűzése.

Balla Tibor

Az én generációm már megélt pár korszakos változást. Végignéztük, ahogyan elfoglalta helyét a nappaliban az először csak fekete-fehér, majd színes mozgókép. Irigykedtünk azokra, akiknek sikerült kivárniuk azt a pár évet, és már négy keréken arra mehettek, amerre a kedvük tartotta. Sóvárogva gondoltunk azokra, akiknek előszobájában éktelen csörgéssel megszólalhatott a telefonkészülék, majd epés megjegyzéseket tettünk a kisbőröndnyi készülékkel az utcán flangáló mobilos vállalkozókra.

Aztán szép lassan eljött az ideje, hogy már mi is slusszkulcsot pörgetünk, már a telefon is okos a nappalaiban, a gyereknek is nyomja a zsebét a mobil, mi pedig azon bosszankodunk, hogy kettőt is magunkkal kell hurcolnunk. Sok minden megváltozott. Már csak a gondolkodásban kellen egy nagy változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!