A DH egypercese

2015.02.26. 17:52

Marad a régi meccs...

Olvasom, hogy a magyar futball régi meccseiből indít archív filmsorozatot az egyik videómegosztó internetes oldalon az MLSZ.

Pekarek János

Sok régi meccs már most is látható, 2016 elejére pedig négyezer mérkőzéssel éri el a teljes kínálatot a program. Köztük olyan találkozókat is láthatunk majd, amiket eddig itthon még nem nézhettünk meg. Válogatott és kupamérkőzések, hazai bajnoki találkozók is lesznek a kínálatban.

Én 1986 óta nem néztem magyar focimeccset – talán nem kell részleteznem, hogy miért. Viszont nagyon kíváncsi vagyok olyan régi nagyságokra, mint például Szusza Ferenc, Zsengellér Gyula vagy (természetesen) Puskás Ferenc. Nagy kedvencem, Buzánszki Jenő játékát is megnézném: őt személyesen is volt szerencsém ismerni. Mondhatom: szerénységben, humorban, következetességben sokak példaképe lehetne ma is.

S akkor még nem is szóltam gyerekkorom mágikus zengésű neveiről: Tichy, Farkas, Albert, Varga, Göröcs, továbbá a kevéssé ismertekről: Kuharszky, Zámbó, Káposzta, Berendi...

Ennél jobban már csak a mai meccseket szeretném élvezni – de hát mit élvezzen azokon olyan ember, aki még Machos lelkesedésén nevelkedett?

Szeretném szeretni a mostani meccseket – de nem lehet. Marad a dicső múlt. A nagyon régi múlt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!