A DH egypercese

2017.02.27. 17:53

Megoldás a hőségre

Most, ahogy tavaszodni kezd, még bőrünkből kibújva örülünk pár órányi napsütésnek.

Balla Tibor

Bőrünk fellélegezve szívja magába az éltető D-vitamin-adagokat, lelkünk napkollektorai pedig úgy szívják magukba a sugárzó napsütést, mint a termőföld nyáron az öntözőberendezésből hajnalban permetező vizet. Aztán, szinte még fel sem eszmélünk, már alig várjuk majd, hogy a horizont alá szálljon a tüzes sugarakat árasztó égitest, hogy enyhüljön már végre a hőség. A legrosszabb helyzetben azok lesznek, akiknek munkahelye egy ipari csarnokban van kijelölve, hiszen a hőtermelő technológiákkal dolgozó üzemek lapostetős csarnokai a nyári kánikulában az elviselhetetlenségig felhevülnek, a munkások pedig sorra ájuldoznak.

Ezen a problémán segít egy mezőgazdasági öntözőrendszerekkel foglalkozó cég, amely nemcsak a dolgozókat kíméli, de a drasztikus nyári energiafogyasztással is leszámol. Mindig az adott pillanatban szükséges mennyiségű vizet párologtatnak el a tetőn. Ugye, milyen egyszerű?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!