A DH egypercese

2017.02.24. 22:02

Megvásárolt biztonság?

Nagyon sokan fizetünk valamilyen biztosítást.

Várkonyi Zsolt

Abban bízva, hogy kellő fedezetet nyújt majd ez a beinvesztált összeg egy olyan esetben, amikor egy baleset vagy váratlan, előre nem látható esemény anyagi vonzata jelentősen megterhelné a családi költségvetésünket. Amíg hoznia kell bevételét, „kedvenc” biztosítónk nagyon készséges, akkor is megkeres és megtalál bennünket, amikor nekünk erre a kapcsolatra egyáltalán nincs szükségünk.

Ugye milyen ismerős ez? Azt hisszük, hogy a havi átutalásokkal, vagy a sárga csekk befizetésével megvásároltuk a biztonságunkat. Kicsit úgyvagyunk ezzel, hogy inkább fizetünk, csak ne történjen velünk semmi baj. Aztán,ha mégis, akkor a jóisten irgalmazzon! A biztosítási szakember ideje korlátos.

Nem olyan gyorsan érkezik, mint amikor pénzt kér. Ilyenkor ugyanis az ő megbízójának, „kedvenc” biztosítónknak kellene a károsult felé konkrét esetben helyt állnia. Ne legyenek illúzióink! Ez is egy üzlet. Amíg fizetjük a díjat, addig tiszta nyereség nekik. Amikor azonban nekik kellene visszatörleszteniük, már nem olyan sürgős. Szóljanak, ha nem így van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!