A DH egypercese

2017.05.26. 17:40

Mindent meg kell tanulni!

Valami megváltoztathatatlanul megváltozott. Már az állatok is rájöttek.

Balla Tibor

Döbbenten olvasom, hogy mit művelnek az apró majmok Indonéziában, Bali szigetén, az Uluwatu templom közelében évek óta. A hosszúfarkú makákók egy, turisták által sűrűn látogatott templom közelében élnek, és lényegében ráálltak a turisták kirablására.

Visznek mindent, ami a kezük ügyébe kerül, kamerát, kalapot, szemüveget, de akár készpénzt vagy bármilyen személyes tárgyat is.A majmok a világ minden pontján lopkodnak, de egyedül az itt élő csoportok jöttek rá, hogy a zsákmányt élelemre tudják cserélni, ha az embereknek kínálják fel.

Egy tudós négy hónapon át tanulmányozta a templom közelében élő majmok négy különböző csoportját. Az a két makákóbanda rabolt és csencselt a legtöbbet, amely több időt töltött a turisták közelében, ami igazolhatja, hogy ez tanult viselkedés,és egymástól lesték el a trükköket.

Azon gondolkodtam, én is szívesen felajánlanék néhány finom falatot, esetleg néhány üveg finom italt annak a majomnak, aki visszahozza a nemrég ellopott tárgyaimat, amik hiányoznak. Megtanulhatná ezt a részt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!