A DH egypercese

2017.03.30. 19:25

Ne játssz a tűzzel!

Minden gyereknek megtanítják idejekorán, hogy nem szabad a tűzzel játszani. Alapvetés.

Balla Tibor

Mint ahogy az is, hogy a fenti mondás nem kizárólag az oxidációs folyamatokra érvényes, akadnak dolgok, amelyekhez csak óvatosan illik közelíteni, vagy még inkább jobb békén hagyni. Nyilvánvalóan nem cibáljuk az oroszlán bajszát, nem konnektorba dugott drótokkal melegítjük a teavizet, és nem nézünk puskacsőbe.

Van, amivel nem játszunk. Megnyugtató volt olvasni, amikor olyan lángelmék, mint Elon Musk, vagy Stephen Hawking adtak hangot félelmüknek, a mesterséges intelligencia túlságosan nagy iramú fejlődése miatt. Az egyre okosabb gépek hamarosan elérnek a mesterséges intelligencia olyan fokára, amin könnyen elsöpörhetnek bennünket, de legalábbis teljesen haszontalanná, meghaladottá téve az emberi fajt - vizionálták.

Erre most azt olvasom, Musk céget alapított, amelynek célja, hogy az emberi agy és a számítógépek között közvetlen kapcsolatot építsen ki. Neki nem mondták, hogy ne játsszon a tűzzel?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!