A DH egypercese

2017.05.28. 13:14

Nem a pénzen múlik

A gyermeknap kapcsán jutottak eszembe a Forma-1-es spanyol nagydíjon néhány hete történtek.

Balla Tibor

Akkor esett meg, hogy az első kanyarban egymásnak ment Kimi Räikkönen és Max Verstappen autója, amitőla Ferrari finn pilótájának be is kellett fejeznie a versenyt, járműve használhatatlanná vált.

A szemfüles operatőrnek, és a gyors felfogású adásrendezőnek köszönhetően a televíziós közvetítésbe nagyon gyorsan bevágtak egy képet, amin egy ferraris egyenruhát és sapkát viselő kisiskolás korú rajongónál eltört a mécses, zokogni kezdett, látva kedvence kudarcát.

Olyan igazi, elkeseredett zokogásban tört ki. Még tartott a futam, amikor látszólag minden ok nélkül megismételték a rajt utáni szerencsétlen perceket, majd a kisfiú elkeseredett arcát.

Egy pillanatig nem értettem, miért. Aztán a következő vágásnál már azt láttuk, hogy a pihenőben a finn világbajnok oldalán van az ifjú autóverseny rajongó, büszkén, mosolyogva. A szervezők elintézték, hogy találkozhasson a finnel, s megkapta Räikkönen sapkáját.

Számára az lehetett az igazi gyermeknap. Figyelemmel lehet a legtöbbet adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!